Wszystkich, którzy zadają sobie takie pytania, zapraszamy do odwiedzania Akademii Dobrego Smaku Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, oficjalnego bloga uczelni pisanego we współpracy z naukowcami. Jego redaktorką jest Alicja Ponder, doktorantka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.
Jest to blog inny niż wszystkie. Zamieszczane informacje są wynikiem badań przeprowadzanych bezpośrednio przez naukowców z SGGW lub pochodzą z innych wiarygodnych, naukowych źródeł. Nie znaczy to jednak, że znajdą się tu jednoznaczne wskazówki, czy jeść mięso, jakie jajka kupować i który olej jest najzdrowszy. W nauce nie wszystko jest proste i jednoznaczne. Na naszym blogu będziemy poruszać kontrowersyjne tematy z różnych, ale zawsze wiarygodnych punktów widzenia. Nie zabraknie także sprawdzonych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy.
W Akademii Dobrego Smaku SGGW nie będzie żadnych reklam - ani jawnych, ani ukrytych. Zamieszczone teksty można bezpłatnie kopiować i przedrukowywać pod warunkiem podania źródła: Akademia Dobrego Smaku SGGW.
Adres bloga: http://www.akademiadobregosmaku.sggw.pl
InfoWire.pl