Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuły i poradniki Cukier:

Do szkoły marsz! Czyli wszystko co na temat odżywiania dzieci w wieku szkolnym każdy rodzic wiedzieć powinien

M-S-M

Kilka słów:

Kampania „5 porcji warzyw, owoców lub soku” radzi rodzicom!

Do szkoły marsz! Czyli wszystko co na temat odżywiania dzieci w wieku szkolnym każdy rodzic wiedzieć powinien

Więcej

Dzień polskiej żywności. Propozycja mistrza kuchni: jabłko w roli głównej

M-S-M

Kilka słów:

Z okazji Dnia polskiej żywności, mistrz kuchni Mirek Drewniak zachęca do jedzenia jabłek i udowadnia jak wielki potencjał drzemie w tych owocach. Znudziło Ci się jedzenie surowych jabłek?

Dzień polskiej żywności. Propozycja mistrza kuchni: jabłko w roli głównej

Więcej

Urlop pod kontrolą – czyli wakacje z małym dzieckiem.

M-S-M

Kilka słów:

Wakacje – czas odpoczynku, podróży, relaksu oraz wspólnej zabawy w gronie najbliższych. Tylko jak je bezpiecznie zaplanować, jeśli zostaliśmy „świeżo upieczonymi” rodzicami? Kiedy nasze dziecko może odbyć pierwszą podróż? Jak się do niej właściwie przygotować? Jaki środek transportu wybrać? Dokąd jechać?

Urlop pod kontrolą – czyli wakacje z małym dzieckiem.

Więcej

Zdrowe i majowe grillowanie

Michalska Małgorzata

Kilka słów:

Wraz z nadejściem wiosny rozpoczął się długo wyczekiwany sezon grillowy. Polacy grillują chętnie i nie boją się eksperymentować z nowymi smakami. Co zrobić, by przygotowywane przez nas potrawy były nie tylko smaczne, lecz także zdrowe? Jakich dodatków używać, by nie dać się grillowej nudzie? Garść inspiracji podsuwa Agnieszka Piskała, specjalistka ds. żywienia w programie edukacyjnym „Żyj smacznie i zdrowo”.

Zdrowe i majowe grillowanie

Więcej

Sztuczne barwniki a zdrowie

M-S-M

Kilka słów:

Ze sztucznymi barwnikami w żywności spotykamy się na każdym kroku, zwykle jednak ignorujemy skład produktów regularnie przez nas spożywanych. O szkodliwych skutkach spożywania sztucznych barwników warto jednak wiedzieć więcej.

Sztuczne barwniki a zdrowie

Więcej

Jak prawidłowo się odżywiać i ćwiczyć w ciąży

M-S-M

Kilka słów:

Ciąża to piękny i niezapomniany okres w życiu kobiety. Jednak, by tak właśnie przebiegał, konieczne są systematyczne kontrole lekarskie, odpowiednie żywienie i adekwatna do stanu zdrowia matki aktywność fizyczna – fundamenty zdrowia matki i dziecka. Poniżej w zwarty sposób przedstawiamy główne zasady zdrowego żywienia i aktywności fizycznej kobiety we wszystkich trymestrach ciąży.

Jak prawidłowo się odżywiać i ćwiczyć w ciąży

Więcej

W święta Bożego Narodzenia możemy przytyć nawet do 4 kg

M-S-M

Kilka słów:

W tym roku na święta Bożego Narodzenia przeciętna polska rodzina wyda około 1 126 złotych[1]. Nadal chętnie będziemy kupować naszym bliskim słodycze, bo to one są trzecim najchętniej kupowanym prezentem dla dorosłych i nastoletnich bliskich. Poza tym, że słodkości dajemy i dostajemy, to dodatkowo sami je przygotowujemy. Nie wyobrażamy sobie świąt bez makowca, kutii, keksa czy piernika. A stąd już tylko krok do nadprogramowych kilogramów.

W święta Bożego Narodzenia możemy przytyć nawet do 4 kg

Więcej

„E” nie takie straszne, jak o nich mówią

M-S-M

Kilka słów:

E-234 na śniadanie? E-280 z obiadem? E-350 wraz z kolacja? Smacznego. Nie ma się czego bać. Wiele z dodatków do żywności kryjących się pod symbolem „E” to zwykłe naturalne dodatki, z którymi mamy do czynienia na co dzień w owocach, mięsie czy nabiale.

„E” nie takie straszne, jak o nich mówią

Więcej

Strzeż się konserwantów w żywności

PR

Kilka słów:

Produkty na półkach sklepowych często kuszą swoim wyglądem bądź smakiem, jeżeli wcześniej już je próbowaliśmy. Możemy jednak nie wiedzieć, jak wiele szkodliwych konserwantów się w nich kryje, a przede wszystkim, jakie szkody mogą one nieść dla naszego zdrowia.

Strzeż się konserwantów w żywności

Więcej

Sekrety polskiej żywności cenionej na całym świecie

PR

Kilka słów:

Polska żywność staje się coraz bardziej popularna na świecie. Jej eksport wciąż rośnie, a ona sama cieszy się mianem zdrowej i posiadającej wysoką jakość. W czym tkwi sekret polskiej żywności i które produkty cieszą się największym zainteresowaniem naszych sąsiadów?

Sekrety polskiej żywności cenionej na całym świecie

Więcej

Strona: 1 2 3 4

Centra i gabinety | Artykuły i Poradniki | Dodaj Klinikę/Centrum/Gabinet | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2012 - 2024 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.