Artykuły i poradniki Gluten:
Czy warto jeść kasze? Odpowiadamy!
link
Kilka słów:
Kasze, po pewnym okresie zapomnienia, wracają do jadłospisów jako podstawa zdrowej diety. Właściwości zdrowotnych kaszy nie warto lekceważyć - kaszę mogą okazać się pomocne w przypadku żywienia dzieci lub specjalistycznych diet.
ASCOLIP – wysokowydajna, liposomalna witamina C
PR
Kilka słów:
LIPOSHELL® to opatentowana technologia liposomalna, opracowana przez multidyscyplinarny zespół polskich naukowców. Dzięki niej liposomy LIPOSHELL® zapewniają długotrwałe utrzymanie stałego poziomu substancji aktywnej w obszarze docelowym. Pierwszą substancją aktywną zamknięta w liposomach LIPOSHELL® jest witamina C, dostępna od niedawna na rynku pod nazwą ASCOLIP.
W SUMMIE WSZYSTKO, CZEGO POTRZEBUJESZ!
SM
Kilka słów:
Ciąża i czas karmienia piersią to wyjątkowy czas dla każdej kobiety. W oczekiwaniu na dziecko lub tuż po jego narodzinach należy w szczególny sposób dbać o swoje zdrowie i prawidłową dietę. Zapotrzebowanie na pewne witaminy i minerały rośnie u kobiet w ciąży oraz karmiących piersią do poziomu którego realizacja może być trudno osiągalna bez dodatkowej suplementacji.
Bez glutenu znaczy zdrowiej?
LAW
Kilka słów:
Do niedawna specjaliści zalecali eliminację glutenu wyłącznie chorym na celiakię oraz osobom z alergią na pszenicę. Obecnie wiele osób bez któregokolwiek z wymienionych schorzeń stosuje dietę bezglutenową i odczuwa poprawę samopoczucia. Czy oznacza to, że dieta ta jest dobra dla wszystkich? Czym jest wrażliwość na gluten?
Olsztyńscy naukowcy opracowali mieszankę do wypieku chleba dla chorych na celiakię
M-S-M
Kilka słów:
Specjalną mieszankę do wypieku chleba bezglutenowego wzbogaconą w łatwo przyswajalny wapń z dodatkiem prebiotyku opracowali olsztyńscy naukowcy. Opatentowany właśnie produkt jest polecany chorym na celiakię, która wiąże się z nietolerancją glutenu.
Polscy specjaliści opracowali nowy poradnik żywienia niemowląt
M-S-M
Kilka słów:
Kiedy i jak wprowadzać różne pokarmy do diety niemowlęcia? Jak uniknąć najczęstszych błędów żywieniowych? Czy są pokarmy lepsze i gorsze? Na te i inne pytania odpowiada opracowany przez polskich pediatrów i dietetyków nowy „Poradnik żywienia niemowląt”.
Wega-życie, czyli o diecie wegetariańskiej i z czym to się je
M-S-M
Kilka słów:
Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywania się, ale przede wszystkim styl życia. Osoby jedzące mięso często nie mogą sobie wyobrazić bez niego życia. Czy warto rozważyć przejście na wegetarianizm? Co kieruje ludźmi, którzy decydują się przejść na taką dietę?
Całkiem nowy chleb... prosto z laboratorium
M-S-M
Kilka słów:
Z ziarna pszenżyta można upiec chleb o unikalnym smaku, z dużą ilością błonnika i witamin. Ponieważ wypieka się trudniej niż inne rodzaje pieczywa, to naukowcy nad jego recepturą pracują w laboratorium, tak by udawał się też w piekarniach.
Menu bez glutenu na Targach Regionalia
M-S-M
Kilka słów:
Menu bez glutenu oraz żywność bezglutenowa – to temat prelekcji organizowanej pierwszego dnia Targów Produktów Regionalnych Regionalia, które odbędą się 19-21 kwietnia w warszawskim centrum MT Polska.
Strona: 1 2