Artykuły i poradniki Grillowanie:
Z perspektywy dietetyka, czyli co warto wiedzieć o gęsinie
M-S-M
Kilka słów:
Walory smakowe, wysoka zawartość białka, bogactwo składników mineralnych i witamin, a także umiarkowana zawartość tłuszczu dobrej jakości - to najważniejsze zalety gęsiny. Do sięgania po nią zachęcali organizatorzy II Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”, który odbył się w sierpniu w Pabianicach. Dietetyk Katarzyna Szatkowska przybliża cenne informacje na temat mięsa z gęsi.
Dietoterapia według przepisu uczonych
M-S-M
Kilka słów:
Portfolio 34 technologii, dzięki którym przedsiębiorcy będą mogli produkować bioaktywną żywność, przygotowali polscy uczeni w ramach 5-letniego projektu finansowanego przez Unię Europejską i Bank Gospodarstwa Krajowego. Dowiedziono, że jedzenie wzbogacone w naturalne składniki bioaktywne poprawia wskaźniki medyczne u osób cierpiących na otyłość, anemię, nadciśnienie i cukrzycę.
Wiosenne pokusy - wiosenne objadanie się.
M-S-M
Kilka słów:
Wraz z majem powraca moda na grillowanie i piwkowanie na świeżym powietrzu i niestety nijak to się ma do prozdrowotnego stylu życia i przywrócenia pięknej sylwetki na nadchodzący sezon letni.
Zdrowe i majowe grillowanie
Michalska Małgorzata
Kilka słów:
Wraz z nadejściem wiosny rozpoczął się długo wyczekiwany sezon grillowy. Polacy grillują chętnie i nie boją się eksperymentować z nowymi smakami. Co zrobić, by przygotowywane przez nas potrawy były nie tylko smaczne, lecz także zdrowe? Jakich dodatków używać, by nie dać się grillowej nudzie? Garść inspiracji podsuwa Agnieszka Piskała, specjalistka ds. żywienia w programie edukacyjnym „Żyj smacznie i zdrowo”.
Strona: 1