Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuły i poradniki Owoce:

Światowy Dzień Serca - 24 września 2017 r.

M-S-M

Kilka słów:

Weź to sobie do serca! Profilaktyka i skutki chorób sercowo - naczyniowych.

Światowy Dzień Serca - 24 września 2017 r.

Więcej

Polacy wolą marchewkę i buraka zamiast ogórka i kalafiora

M-S-M

Kilka słów:

W okresie minionych 12 miesięcy (07/2016 – 06/2017) polskie gospodarstwa domowe kupiły 1 978 tys. ton świeżych warzyw, wydając na nie ok. 6,1 mld złotych. Rynek ten nieznacznie się skurczył w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego – o 1,8 proc. w ujęciu wolumenowym oraz o 3,5 proc. w ujęciu wartościowym.

Polacy wolą marchewkę i buraka zamiast ogórka i kalafiora

Więcej

Chudnij, ale nie słabnij!

M-S-M

Kilka słów:

Ile to już było diet i „cudownych” środków odchudzających? Tysiące? I tak naprawdę schudli tylko nieliczni. Pozostali albo doświadczyli „efektu jo-jo”, albo jedynie osłabili swój organizm. Ewentualnie nie doświadczyli niczego szczególnego. Jaki z tego wniosek?

Chudnij, ale nie słabnij!

Więcej

Dzieci karmione piersią w przyszłości jedzą więcej warzyw, piją więcej wody, a mniej niezdrowych napojów

M-S-M

Kilka słów:

Dbałość o odpowiednie żywienie w pierwszych latach życia dziecka, w 1000 pierwszych dni, już od poczęcia, jest niezwykle istotna. Do ukończenia przez dziecko około 3 lat dochodzi do tzw. programowania metabolicznego organizmu oraz do rozwoju preferencji smaku. Błędy żywieniowe popełniane przez matki w tym newralgicznym okresie życia przekładają się na ryzyko wystąpienia otyłości, jak również chorób jej towarzyszących, m.in.: cukrzycy typu 2, nadciśnienia tętniczego i chorób naczyniowo-sercowych.

Dzieci karmione piersią w przyszłości jedzą więcej warzyw, piją więcej wody, a mniej niezdrowych napojów

Więcej

Dietetyk: jedzmy owoce i warzywa; zwłaszcza te o intensywnych barwach

M-S-M

Kilka słów:

Szczególnie zdrowe są świeże owoce i warzywa o intensywnych barwach. Kolorowe rzodkiewki, papryki, truskawki czy borówki zapewniają nam najwięcej składników odżywczych – powiedziała PAP dietetyk i technolog żywienia Urszula Bulanda.

Dietetyk: jedzmy owoce i warzywa; zwłaszcza te o intensywnych barwach

Więcej

Codzienne spożywanie suszonej śliwki kalifornijskiej przyczynia się do prawidłowego funkcjonowanie układu trawiennego. Może tez pomóc utrzymać gęstość kości

M-S-M

Kilka słów:

Specjaliści do spraw żywienia podkreślają, że spożywanie dziennie 100 g suszonych śliwek to element zbilansowanej diety, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit i może pomóc w utrzymaniu gęstości kości. Bakalie te są źródłem miedzi, która korzystnie oddziałuje na układ nerwowy i przyczynia się do prawidłowej pigmentacji skóry oraz włosów. Mają one również wysoką zawartość potasu, który wspomaga pracę mięśni i pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi.

Codzienne spożywanie suszonej śliwki kalifornijskiej przyczynia się do prawidłowego funkcjonowanie układu trawiennego. Może tez pomóc utrzymać gęstość kości

Więcej

4 zdrowe przekąski na plażę lub w góry

M-S-M

Kilka słów:

Tartaletki z bakłażanem i mozzarellą, sałatka z bobu, pieczony indyk w towarzystwie pomidorków koktajlowych… Wbrew pozorom nie jest to menu ekskluzywnej restauracji. To pomysły na zdrowe wakacyjne przekąski przygotowane przez dietetyków z Fundacji BOŚ.

4 zdrowe przekąski na plażę lub w góry

Więcej

6 zasad zdrowego żywienia podczas wakacji

M-S-M

Kilka słów:

Wakacyjny nadbagaż: 70 tys. kalorii

6 zasad zdrowego żywienia podczas wakacji

Więcej

Naturalne prebiotyki

M-S-M

Kilka słów:

Prebiotyki - mali wojownicy zwalczający potencjalnie chorobotwórcze bakterie. Czym różnią się od probiotyków? Czy możemy się bez nich obyć? Jaki wpływ mają na nasz organizm i jak właściwie je przyjmować opowiada dietetyk Łukasz Sieńczewski - ekspert programu PORCJA POZYTYWNEJ ENERGII.

Naturalne prebiotyki

Więcej

Oskoła – dary lasu na wyciągnięcie ręki

M-S-M

Kilka słów:

Istnieje wiele sposobów, aby poczuć się częścią natury, a wraz z nadejściem wiosny przyroda coraz bardziej zachęca nas do tego piękną pogodą. Majówka nad jeziorem, rodzinne grzybobranie, rowerowa wycieczka do lasu lub górski spacer – jest mnóstwo sposobów, aby przywitać naturę budzącą się do życia w pierwszych promieniach ciepłego słońca. Podczas wiosennych aktywności warto zadbać o odpowiednie nawodnienie organizmu.

Oskoła – dary lasu na wyciągnięcie ręki

Więcej

Strona: 1 2 3 410

Centra i gabinety | Artykuły i Poradniki | Dodaj Klinikę/Centrum/Gabinet | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2012 - 2024 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.