Artykuły i poradniki Zdrowa Żywność:
Wiosenne pokusy - wiosenne objadanie się.
M-S-M
Kilka słów:
Wraz z majem powraca moda na grillowanie i piwkowanie na świeżym powietrzu i niestety nijak to się ma do prozdrowotnego stylu życia i przywrócenia pięknej sylwetki na nadchodzący sezon letni.
WIELKANOCNE MENU - BĘDZIE PYSZNIE, PROSTO I BEZSTRESOWO
M-S-M
Kilka słów:
Mimo że coraz częściej eksperymentujemy w kuchni i szukamy nowych smaków, to są pewne okazje, gdy innowacyjne pomysły schodzą na dalszy plan, a na stołach muszą pojawić się tradycyjne polskie potrawy. Jedną z takich okazji jest Wielkanoc. Te świąteczne dania nigdy się nie nudzą - może dlatego, że czeka się na nie z utęsknieniem przez cały rok.
Program „Zdrowe jedzenie w mojej szkole i na moim stole” oficjalnie wystartował
M-S-M
Kilka słów:
Zdrowe = smaczne, pomysłowe i z regionu! Ruszył program edukacyjny o zdrowym żywieniu kierowany do uczniów małopolskich szkół. Uczniowie z Krakowa i regionu będą mieli za zadanie przeprowadzenie własnych inicjatyw zmieniających ich codzienne nawyki żywieniowe. Najlepsze projekty otrzymają dofinansowanie w kwocie 2.500 PLN każdy.
Całkiem nowy chleb... prosto z laboratorium
M-S-M
Kilka słów:
Z ziarna pszenżyta można upiec chleb o unikalnym smaku, z dużą ilością błonnika i witamin. Ponieważ wypieka się trudniej niż inne rodzaje pieczywa, to naukowcy nad jego recepturą pracują w laboratorium, tak by udawał się też w piekarniach.
Strzeż się konserwantów w żywności
PR
Kilka słów:
Produkty na półkach sklepowych często kuszą swoim wyglądem bądź smakiem, jeżeli wcześniej już je próbowaliśmy. Możemy jednak nie wiedzieć, jak wiele szkodliwych konserwantów się w nich kryje, a przede wszystkim, jakie szkody mogą one nieść dla naszego zdrowia.
Centrum promujące zrównoważony stylu życia działa na UŁ
M-S-M
Kilka słów:
Centrum Promowania Zrównoważonego Stylu Życia powstało na Uniwersytecie Łódzkim. Jego celem jest popularyzowanie świadomego i odpowiedzialnego stylu życia poprzez współpracę z firmami oraz wśród społeczności uczelni. Zrealizowało już pierwszy projekt badawczy.
Sekrety polskiej żywności cenionej na całym świecie
PR
Kilka słów:
Polska żywność staje się coraz bardziej popularna na świecie. Jej eksport wciąż rośnie, a ona sama cieszy się mianem zdrowej i posiadającej wysoką jakość. W czym tkwi sekret polskiej żywności i które produkty cieszą się największym zainteresowaniem naszych sąsiadów?
Alterra – naturalnie w drogeriach Rossmann
PR
Kilka słów:
Współcześnie coraz chętniej zwracamy się w stronę natury. Angażujemy się w działania ekologiczne, doceniamy zdrową żywność, a w ostatnich latach pojawiła się również moda na stosowanie kosmetyków naturalnych. Drogerie Rossmann proponują nową serię produktów, bazujących na składnikach roślinnych i mineralnych – Alterra naturkosmetik.
CUKIERKI MANUKA Z PROPOLISEM I WITAMINĄ C
PR
Kilka słów:
Jeśli zastanawiasz się jak połączyć ukojenie bólu gardła z prawdziwą przyjemnością, to koniecznie wypróbuj CUKIERKI MANUKA z PROPOLISEM, MIODEM i WITAMINĄ C! Cukierki Manuka przynoszą natychmiastową ulgę w przypadku bólu i podrażnień błon śluzowych jamy ustnej i gardła. Działają przeciwzapalnie, przeciwbólowo oraz bakteriobójczo. Zmniejszają zaczerwienienie i obrzęk jamy ustnej oraz gardła. A do tego mają doskonały, miodowo-propolisowy smak!
Szczupłym lżej w pracy?
PR
Kilka słów:
Prawie siedmiu na dziesięciu Polaków uważa, że szczupła sylwetka pomaga w karierze zawodowej. Dla blisko 50% to znaczący atut podczas rozmowy kwalifikacyjnej – wynika z badania „Chitinin Extra. Lżej w pracy”, pierwszego tego typu badania w Polsce przeprowadzonego na zlecenie firmy Krotex Poland.
Strona: 1 2