Artykuł:
Warsztaty kulinarne dla dzieci - Ryba wpływa na wszystko!
Napisany przez M-S-M, dnia 2014-03-05 10:43:29
Zapraszamy na warsztaty kulinarne o zdrowym żywieniu dla dzieci, organizowane przez portal ZwalczNude.p. Są to spotkania z animatorem, który, dzięki unikalnym materiałom przygotowanym przez prowadzącą, tworzy nietypowy program akcji edukacyjnej.
„GOTUJ SIĘ DO ZMIAN! Czyli zdrowie na widelcu”
Wszystkie produkty dostarcza nam pobliski BioBazar.
MediPark Centrum Diagnostyki i Terapii Dzieci wierząc, że to co jemy i jak żyjemy wpływa na Nasze Zdrowie i Rozwój wspiera kulinarne warsztaty dla dzieci.
8 marca 2014
Miejsce: Klub Mama, Tata i Ty, ul. Twarda 64
Temat warsztatów: Ryba wpływa na wszystko!
Godzina: 11:30 – dzieci w wieku 4-6 lat; 12:30 – dzieci w wieku 7-12 lat
Prowadząca: Wiktoria Czuchraj
Opis: Z głębi mórz, z otchłani jezior… w sobotę 8 marca przygotowywać będziemy zdrowe i smaczne dania rybne z ciekawymi dodatkami i dipami. Dowiemy się jakie niezbędne składniki mineralne znajdziemy w rybach morskich i jak kwasy omega 3 wpływają na funkcjonowanie mózgu. Przekonamy się też, że dzięki pełnowartościowemu białku ryby mogą być doskonałą alternatywą dla mięsa. Serdecznie zapraszamy! Wszystkie produkty dostarcza nam pobliski BioBazar.
MediPark Centrum Diagnostyki i Terapii Dzieci wierząc, że to co jemy i jak żyjemy wpływa na Nasze Zdrowie i Rozwój wspiera kulinarne warsztaty dla dzieci.
Uwaga! Konieczna rejestracja mailowa na adres: zdrowie@zwalcznude.pl
Koszt udziału dziecka w zajęciach to 25 PLN przy zgłoszeniu do środy 5 marca.
Szczegóły warsztatów na stronie: http://zwalcznude.pl/warsztaty-zdrowo-jemy-zdrowo-zyjemy
Polub nas na FB: https://www.facebook.com/WarsztatyDlaDzieciZN?ref=hl
Użyte tagi: zdrowe odżywianie, zasady zdrowego odżywiania
Zobacz także:
- Sprawdź, co jesz!
- Superzdrowy szpinak, niełącznie produktów i inne mity nt. jedzenia
- Dzień polskiej żywności. Propozycja mistrza kuchni: jabłko w roli głównej
- Czy się biega, czy się siedzi - ważne jest to co jesz
- Gdzie leży żywieniowa prawda?O 10-ciu najbardziej popularnych mitach żywieniowych - komentarz Nestle